A Botarell és especialment tradicional l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que reparteixen els seus regals a tots els nens i nenes del poble fent una cavalcada que recorre tots els carrers i s’atura sota de cada finestra i balcó on, il.lusionats, els esperen els més menuts amb una corda per estirar els paquets que els patges s’ocupen de lligar-hi.

Al febrer se celebra la festa major d’hivern, el dia 2 en honor de la patrona, la Verge de la Candela i s’organitzen actes propis de festa major.

El dia 3, Sant Blai, es beneeixen els típics “blaiets” i els fruïts que, guardats i menjats

El 25 de març, festa de la Mare de Déu, protegeixen del mal de gola.

La festa major d’estiu és el dia 10 d’agost en honor del patró del poble, Sant Llorenç. Ja s’han convertit en tradició actes tan emblemàtics com la “Trobada de poetes de les nostres comarques” i “les havaneres amb sardinada i rom cremat” que es porten a terme en el marc incomparable de la Font Vella. Altres actes típics de festa major estan destinats a tots els vilatans i forasters per al gaudi de petits i grans i ocupen ,gairebé, una setmana en la qual  les activitats omplen el temps de lleure.

A l’abril se celebra també la festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya, amb la tradicional venda de llibres i roses.