Arran d’una tirada local de bitlles que va organitzar l’Ajuntament per la Festa Major de St. Llorenç de 2014, sorgeix, al nostre poble, un grup de persones interessades a practicar aquest joc tan apassionant i alhora tan nostre, que feia molts anys que havia desaparegut completament dels carrers de Botarell.

A començament dels anys vuitanta, el joc de bitlles (prohibit durant l’època franquista), experimenta una recuperació important a partir de l’actuació d’un seguit d’entitats que inicien tasques de recerca, organitzen campionats locals i impulsen la coordinació entre les diferents poblacions.

A l’abril de 1982 s’organitza el primer campionat local de birles a Rasquera. A partir d’aquest moment es comença a definir una normativa i a unificar criteris per tal de difondre el joc ja que, al ser un joc tradicional, cada població o zona tenia la seva pròpia normativa i era molt complicat poder organitzar competicions on hi tinguessin cabuda jugadors de diferents indrets.

A partir del 1988 es perfilen dues línies d’acció representades per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, integrada per entitats i amb un objectiu més cultural, i la Federació Catalana de Bitlles, formada per clubs i amb una finalitat estrictament esportiva.

És aquí quan , al nostre poble, s’obre un petit debat per escollir en quina competició participar. Finalment s’opta per participar en la de la Coordinadora. En primer lloc pels objectius de l’entitat de recuperació del joc dins l’àmbit cultural i, en segon lloc, perquè la Coordinadora va adoptar, al seu dia, el tipus de bitlles més tradicionals de les comarques meridionals i que, suposadament, era el model amb el qual es jugava antigament al nostre poble.

Aquest grup de persones del nostre poble interessat en practicar aquest joc, es posa en contacte amb membres del Club de Bitlles de Montbrió i, convidats per ells, s’entra a jugar a la competició de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles.

Tot i començar a jugar en aquesta competició a les acaballes de la temporada 2014, encara poden participar en les tirades de Colldejou, La Fatarella, Salomó, Mont-roig i Hospitalet de l’Infant, fent-hi un bon paper, això sí, sense puntuar.

Una vegada acabada la temporada 2014 es pren la decisió de continuar endavant. Es crea el Botarell Bitlles Club que s’inscriu a la Coordinadora, participant en el 100% de les seves activitats. Així doncs amb la col·laboració i patrocini del nostre Ajuntament i el suport de la Coordinadora, el Botarell Bitlles Club organitza la I Tirada Lliure de Bitlles de Botarell per la Festa Major de la Candelera.

El Botarell Bitlles Club ja participa activament en la competició de la Coordinadora de la temporada 2015 que començà el passat 15 de març a Rasquera i que compta amb la participació de 20 pobles del Baix Camp, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Priorat.

Presència del Botarell Bitlles Club a la xarxa:

Facebook:                    www.facebook.com/botarellbc

Twitter:                       @Botarellbc

Dades de contacte:

Delegat:           David Ferré Sentis

Telèfon:            658806324

e-mail:  botarellbc@gmail.com

El BBC organitza un concurs per tal de renovar el seu logo. En podeu trobar més detalls al cartell  i també podeu accedir a les bases a través de l’enllaç https://db.tt/eot9YKCD:

CVnQYt-WEAAdFHP