Us comuniquem que avui la biblioteca municipal encara estarà tancada al públic. Ens retrobem el dimarts dia 8 de gener!

Ja tenim apunt el parc de Nadal, veniu amb la canalla al pavelló que s’ho passaràn d’allò més bé!!! @ Botarell, Cataluna, Spain

I des del sostre de Botarell, desitjar a tota la seva gent que aquest 2019, sigui molt feliç i abraci tots els somn… https://t.co/FcmFAcOise

I desitjar des del sostre de Botarell els millors desitjos per tota la seva gent, feliç any nou a tothom!!! 🔜2019 😊✨ https://t.co/KwyWxxnn4z

Associació de Dones

associacio_dones L’Associació de Dones de Botarell neix a l’any 1996 com a una associació sense ànim de lucre, amb l’objectiu de representar i defensar els interessos de les associades davant les diferents administracions públiques i d’altres persones físiques i jurídiques. També per promoure, recolzar, organitzar i desenvolupar activitats de tipus cultural, civil, lúdic, social i esportiu sense ànim lucratiu i, en especial, tota activitat que afavoreixi la promoció de la dona per aconseguir la plena igualtat home dona. Actualment, som 80 sòcies.

L’associació persegueix qualsevol activitat legítima i sense ànim lucratiu per a la defensa dels interessos de les associades i totes aquelles que, en un sentit d’ampli abast, siguin dirigides a obtenir un major enriquiment cultural i una convivència harmònica.

Les activitats que formen part d’aquests objectius són portades a terme per les sòcies que s’apunten a les diferents opcions que ofereix l’associació i que donen l’oportunitat  d’aprendre tècniques noves de desenvolupament de les arts manuals i augmenten els coneixements de les dones mitjançant l’aprenentatge i conservació de la cultura i la tradició del nostre país. També es pretén mantenir el cos mitjançant una gimnàstica de rehabilitació que comporta l’aprenentatge de tècniques de postura que fan que els treballs que les dones duen a terme a la seva llar o a la seva feina siguin menys feixucs. Per altra banda,  s’intenta desenvolupar el saber de les dones mitjançant xerrades i tallers. També s’organitzen excursions i sortides culturals a teatres i museus.

La Junta de l’Associació de Dones té cura de la seva administració i per tant, ha de fer uns treballs administratius, de vegades, massa complicats i agreujats per la mancança dels equipaments que ens caldrien. S’ha de preparar  la paperassa de les nostres sol·licituds a l’Administració autonòmica, comarcal i local, així com totes les justificacions de les despeses i dels ingressos que constitueixen la tresoreria de l’Associació.

També s’han de confeccionar els rebuts anuals de la quota que l’Assemblea General designa per a cada anualitat i posar uns dies de cobrament per tal de facilitar a les dones la seva contribució a les arques comunes. Amb el mateix objectiu de recaptar diners, es fan dues rifes anuals que ajuden a subvencionar les activitats que es porten a terme durant el curs que va d’octubre a juny.

Quant  a les celebracions, la més nostrada és Santa Àgata, patrona de les dones, el 5 de febrer. Aquell dia ens trobem per recordar a les sòcies difuntes amb una missa i després, ens reunim en algun restaurant per sopar plegades. Cada sòcia contribueix econòmicament pagant el seu sopar, però l’associació les obsequia amb un record de la diada.

Altres celebracions són el Dijous Gras, data en què organitzem una caminada i un berenar de coca i xocolata; la Castanyada, a finals d’octubre i el sopar d’acabament del curs, que coincideix sempre a l’estiu, quan ja totes les activitats han acabat.

NOTÍCIES

Tota l'actualitat del nostre poble
AGENDA

Esdeveniments propers
INFO ÚTIL

Adreces i telèfons
CONTACTE

Formulari de contacte
COM ARRIBAR

Mapes
E-TRAM

Tràmits on-line